Zeg je Krimpenerwaard dan zeg je 'Kaas'.

De oorsprong van de Boerenkaas ligt midden in de Krimpenerwaard in het dorpje Stolwijk. 

Boerenkaas wordt op ambachtelijke wijze met de hand bereid van rauwe melk, vers van de koe. Het kaas maken gebeurt vaak direct na het melken. De smaak van boerenkaas is altijd streekgebonden. De grond waarop de gewassen groeien en waar het vee graast, is uniek en geeft aan elke kaas van de kaasboerderij een eigen smaak. 

Hoewel het aantal (kaas)boerderijen flink is gedaald is het ambacht zeker niet verdwenen en kun je dit nog altijd beleven.
 

Kaasboerderijen in de Krimpenerwaard

In de Krimpenerwaard vind je verschillende kaasboerderijen die zeker het bezoeken waard zijn! Met eigen ogen bekijken waar die lekkere kaas gemaakt wordt. En luisteren naar de boer of boerin terwijl ze met passie vertellen over hun vak en de streekproducten die zij produceren.

We geven een paar tips voor (h)eerlijke boerenkaas: 

Boerderijwinkels